تصمیم گیری برای مراقبت از سلامت روان می تواند گام بزرگی به سوی رفاه بیشتر باشد، اما شروع روان درمانی همیشه آسان نیست، به خصوص اگر ندانید چه انتظاری از این روش درمانی دارید. به طور کلی می توان گفت روان درمانی نوعی درمان روانشناختی است که در آن درمانگر سعی می کند تا با صحبت در ارتباط با افکار، رفتار ها و احساسات به مدیریت و درمان مشکلات و اختلالات روانی در فرد بپردازد. معمولا افرادی که مشکل افسردگی و اضطراب ( اضطراب فراگیر، اضطراب اجتماعی) در آن ها زیاد است، به روان درمانی می پردازند. روان درمانی انواع مختلفی همچون زوج، فردی و خانواده دارد که باید با توجه به نوع شرایط خود آن را انتخاب کنید. اگر می خواهید با صفر تا صد این موضوع آشنا شوید، به شما توصیه می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه بمانید و مطالب را مورد بررسی تان قرار دهید.
روان درمانی را می توان به عنوان یک همکاری در نظر گرفت. شما و درمانگر با کمک یک دیگر می توانید راه حل هایی را برای برطرف کردن مشکلات تان دریابید و در این باره همکاری داشته باشید. به طور کلی می توان گفت، روان درمانی فردی تسکین شما و توسعه خود مختاری شما تلقی می شود. بهبود وضعیت فرد در چند جلسه متعدد انجام می گیرد و نمی توان در یک جلسه توقع از بین رفتن تمامی مشکلات و چالش ها را داشت. ممکن است عده ای از افراد از خود بپرسند روان درمانی برای چه سنی مناسب است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم، روان درمانی فردی برای افراد در هر سنی مناسب تلقی می شود و به روش های مختلف به افراد کمک شایانی نماید. توجه داشته باشید که روان درمانی می تواند افراد خاصی را با یک مشکل خاص همانند (اضطراب، استرس، اختلالات خوردن و غیره) هدف قرار دهد و برای برطرف کردن آن ها تکنیک هایی در نظر گرفته شود.
مدت زمان روان درمانی فردی از 3 ماه تا 2 سال متغیر است و نمی توان برای تمامی بیماران یک زمان مشخص را اعلام کرد. درمان را می توان به یک تا چند مصاحبه محدود کرد، زیرا به موقعیت و مشکلات فرد مرتبط است. با این حال، گاهی اوقات، بسته به تقاضا، لازم است که مدت زمان جلسات روان درمانی تمدید شود و فرد مجدد برای دریافت مشاوره فردی اقدام کند.
توجه داشته باشید روان درمانی زوج معمولاً در مرحله ای انجام می شود که زوجین پیوندشان تحت فشار است و مشکلاتی همچون خیانت، مشکل در برقراری ارتباط، عدم اعتماد به نفس و... برایشان به وجود آمده است. در این مواقع با کمک یک درمانگر، می توانند مجدد وارد گفتگو با یک دیگر شوند و بیشتر به حرف های یکدیگر گوش فرا دهند. هنگامی مشاوره زوج درمانی را آغاز می کنیم که فقدان ارتباط بین زوجین دیگر اجازه نمی دهد یکدیگر را درک کرد و به تکامل رسید. بنابراین مداخله شخص ثالث ضروری محسوب می شود. این شخص ثالث درمانگر است که به عنوان یک واسطه در نظر گرفته می شود و به طرفین کمک می کند تا احساسات خود را با آرامش و احترام بیان کنند و از بروز تنش و دعوا های مجدد جلوگیری گردد. توجه داشته باشید که در طول یک جلسه روان درمانی زوجین، روانشناس تمرین ها و تکنیک های مختلفی را به طرفین ارائه می دهد تا آن ها بتوانند با در نظر گرفتن این روش ها از جدایی جلوگیری کنند.
به عنوان مثال نکاتی را به زوجین ارائه می دهد و توصیه می کند که آن ها را خارج از جلسه درمانی در زندگی خود پیاده کنند. ممکن است عده ای از افراد با خود بپرسند هزینه روان درمانی زوج چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که هر جلسه حدودا ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت به طول می انجامد و عوامل مختلفی بر روی هزینه نهایی تاثیر گذار هستند. به همین خاطر نمی توان هزینه مشخصی را برای تمامی مراجعه کنندگان در نظر گرفت. مراجعین عزیز می توانند با مشاوران مجموعه دکتر گپ در این باره صحبت کنند و سوالات خود را برطرف نمایند.