یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که بازی کردن برای کودکان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و می تواند افکار کودک را نشان دهد. بازی درمانی که در جامعه امروز به شدت مورد استقبال قرار گرفته است، می تواند برای کودکان با رده سنی ۳ الی ۱۱ سال در نظر گرفته شود. ممکن است عده ای از افراد با خود بپرسند بازی درمانی برای چه کودکانی ضروری است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم کودکانی که از مشکلات مختلف اجتماعی، عاطفی و رفتاری رنج می برند؛ باید از بازی درمانی بهره مند گردند. اگر بخواهیم تعریف مختصری از بازی درمانی برایتان داشته باشیم، باید بگوییم که با این کار می توان در محیط بازی کودکان را تحت معالجه و مشاوره قرار داد و از بروز مشکلات جدی تر در آن ها جلوگیری نمود. اگر می خواهید با بازی درمانی در کودکان بیش تر آشنا شوید، به شما توصیه می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه بمانید و مطالب را مورد بررسی تان قرار دهید.
بسیاری از والدین گمان می کنند که بازی درمانی اهمیتی چندانی ندارد و نمی تواند بر روی زندگی کودک تاثیر چندانی بگذارد، اما باید بگوییم که این تصور کاملاً اشتباه و نادرست تلقی می شود. چرا که به هنگام بازی درمانی کودک نکات متعددی را فرا گرفته و می تواند با کمک گرفتن از این نکات در تمامی بعدهای زندگی خود موفق تر از قبل عمل کند. باید توجه داشته باشید که بازی درمانی معمولاً برای کودکانی انجام می شود که مشکلات رفتاری و اجتماعی زیادی دارند یا آنکه در زندگی خود دچار سوگواری های زیادی همچون طلاق والدین و از دست رفتن آنها شده اند. در این صورت بازی درمانی به آنها کمک می کند تا مشکلات خود را برطرف کند و به زندگی عادی یک کودک سالم بازگردد. اگر در کودک خود متوجه شده اید که او ناراحتی های خود را به طور آشکار شان می دهد و دچار پریشانی شده است، به شما پیشنهاد می دهیم تا از روش بازی درمانی برای بهبود کودک خود استفاده نمایید و نتایج فوق العاده و شگفت انگیز آن را مشاهده کنید.
یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که قبل از شروع بازی درمانی توسط درمانگر و کودک رمانگر سعی می کند تا با والدین و نزدیکان کودک ارتباط برقرار کند و تا حدودی شناخت رفتاری نسبت به کودک پیدا کند. پس از آن درمانگر در اغلب موارد سعی می کند تا بازی کودک را به طور جداگانه مورد مشاهده قرار دهد و نکات متعددی را از آن دریابد. حتی در بسیاری از مواقع درمانگر ترجیح می دهد تا کودک و والدین با یکدیگر بازی کنند، چرا که در این صورت می توانند متوجه میزان احساسات و تعامل کودک و والدین گردد. ممکن است عده ای از افراد با خود بپرسند بازی درمانی چه مقدار به طول می انجامد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که معمولاً بازی درمانی ۱۵ الی ۲۰ جلسه به طول می انجامد که هر جلسه ۴۰ الی ۴۵ دقیقه خواهد گذشت.
همانطور که می دانید، بازی وسیله ای برای درک ذهنیات کودکان است. اما باید توجه داشته باشید که بازی درمانی علاوه بر کودکان می تواند بر روی بزرگسالان تاثیر بسزایی داشته باشد. به گونه ای که اگر یک فرد بزرگسال قادر به بروز احساسات خود به طور صحیح نباشد، می تواند به راحتی با بازی درمانی این مشکل را برطرف کرده و زندگی خود را بهبود ببخشد. توجه داشته باشید که در محیط بازی بزرگسال می تواند ذهنیت و استعدادهای خود را کشف کرده و مشکلات ارتباطی خود را در کمترین زمان ممکن برطرف نماید. اما توجه داشته باشید که ممکن است بعضی از درمانگرها بازی درمانی را برای بزرگسالان انجام ندهند به همین خاطر باید به دنبال یک درمانگر مناسب برای خود باشید.